Αναθεωρωντας την ελληνικη γεωργια

23feb7:00 pm10:30 pmΑναθεωρωντας την ελληνικη γεωργιαΚυκλος: η νεολαια που καινοτομει

Event Details

Προβολή της ταινίας Farming on Crisis?
Ακολουθεί συζήτηση με τον παραγωγό/ερευνητή Παύλο Γεωργιάδη, και τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Σε τι μέλλον μπορούμε να ελπίζουμε όταν τόσο λίγοι νέοι ασχολούνται με την παραγωγή των τροφίμων μας; Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις για έναν νέο αγρότη; Πώς η οικονομική κρίση επηρεάζει την επισιτιστική μας διασφάλιση; Ποιος είναι ο αντίκτυπος της γεωργίας στο περιβάλλον μας;

Έφτασε η ώρα να σχεδιάσουμε μία στρατηγική για ένα καλύτερο αγροδιατροφικό σύστημα, που αφορά τον τρόπο που τρεφόμαστε, τον τρόπο που παράγουμε και τον αντίκτυπό του στο περιβάλλον, την οικονομία και στον ίδιο τον πολιτισμό μας.

H ταινία παρουσιάζει την πρωτόγνωρη ιστορία της ελληνικής υπαίθρου με αφορμή το ταξίδι ενός νέου άνδρα στον πληγέντα ελλαδικό χώρο. Ανακαλύπτει και μας μεταφέρει τις ιστορίες νέων γεωργών, μαζί με τις προοπτικές μετασχηματισμού της οικονομίας μέσω της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του μικρού και του μεγάλου, του αστικού και του αγροτικού. Με αφετηρία την περίπτωση της Ελλάδας, η ταινία προσεγγίζει επείγοντα παγκόσμια ζητήματα όπως η επισιτιστική ασφάλεια, το περιβάλλον και το μέλλον της διατροφής μας.

Ο Παύλος Γεωργιάδης είναι εθνοβιολόγος, συγγραφέας και ελαιοπαραγωγός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη, έζησε σε έντεκα χώρες στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αμερική, και δούλεψε σε ερευνητικά project για τη βιοποικιλότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Πρόκειται για έναν δραστήριο κοινωνικό επιχειρηματία του αγροδιατροφικού και του περιβαλλοντικού τομέα, ο οποίος παράγει το μονοποικιλιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Calypso, ενώ έχει δημιουργήσει και την εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών We Deliver Taste.

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση
(Ταινία στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους)

Time

(Thursday) 7:00 pm - 10:30 pm EET(GMT+00:00)

Location

Theodoros Angelopoulos Auditorium

Other Events