Γεωργία σε Κρίση;

Videoblog on CAP | Farming on Crisis? from foodpolitics on Vimeo.

Σε τί μέλλον μπορούμε να ελπίζουμε, με μόνο το 7% των Ευρωπαίων αγροτών κάτω των 35 ετών; Η ύπαιθρός μας ερημώνει, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης οι νέοι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να γυρίσουν σε αυτήν.

Ποιές είναι οι προκλήσεις για τον Έλληνα νέο αγρότη σήμερα; Πώς επηρρεάζει η οικονομική κρίση τη διατροφική μας διασφάλιση; Και ποιές είναι οι επιπτώσεις της αγροτικής παραγωγής στο περιβάλλον και το τοπίο μας;

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική της ΕΕ αναθεωρείται. Και είναι πρόκληση για όλους τους λαούς της Ευρώπης να χαράξουν από κοινού μια στρατηγική για ένα καλύτερο διατροφικό και αγροτικό σύστημα.

Το τί βάζω στο πιάτο μου, ο τρόπος που παράγουμε μας αφορά όλους. Και επηρρεάζουν το περιβάλλον, την οικονομία, τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό μας. Γιαυτό είναι σημαντικό να αναλογιστεί ο καθένας από μας τον δικό του ρόλο και τη δική του ευθύνη στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τροφής μας.

Το Protagon παρουσιάζει σε διεθνή πρεμιέρα το trailer μίας σειράς ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τους Έλληνες νέους αγρότες και την Κοινή Γεωργική Πολιτική της ΕΕ. Πρόκειται για μία παραγωγή που θα αποτελέσει υλικό για ένα video blog, της Ένωσης Νέων Αγροτών της Ολλανδίας και του Διατροφικού Κινήματος Νέων (Youth Food Movement), με την υποστήριξη του Ολλανδικού Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, Γεωργίας και Καινοτομίας.

Παρουσίαση – Έρευνα – Executive Producer: Παύλος Γεωργιάδης
Σκηνοθεσία: Χάρης Ντώνιας

Επίσημη πρεμιέρα στις 26 Σεπτεμβρίου στο www.vimeo.com/foodpolitics
Ακολουθείστε τον διάλογο online στο www.foodpolitics.eu
και στο twitter: #FarmingOnCrisis @geopavlos @foodpoliticsEU @cap2013 

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο protagon.gr