Από άνεργος… αγρότης

Photo: Sean Patrick Cook/ Flickr

Photo: Sean Patrick Cook/ Flickr

Η Οργάνωση Γη ξεκινά στις 11 Μαρτίου 2013 τον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Εισαγωγή στη Γεωργία». Η εκπαίδευση αφορά στη βιολογική γεωργία η οποία έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας, αφού αποτελεί μόλις το 2% της ελληνικής παραγωγής, τη στιγμή που το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό αγγίζει το 10%.

Στα σεμινάρια μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνεργοι έως 50 ετών, που επιθυμούν να ασχοληθούν με την γεωργική παραγωγή και την εκμετάλλευση αγροτικών προϊόντων. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και η διάρκεια του θα είναι 9 εβδομάδες, ενώ οι συμμετέχοντες θα δραστηριοποιούνται για 16 διδακτικές ώρες την εβδομάδα (12 ώρες πρακτική και 4 ώρες θεωρητική εκπαίδευση).
Αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Πρακτική εκπαίδευση:

  • Διαμόρφωση και κατεργασία εδάφους
  • Επιλογή και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος
  • Δημιουργία και συντήρηση σπορείων (αναπαραγωγή σπόρων)
  • Εμπλουτισμό εδάφους και κομποστοποίηση
  • Επιλογή πολλαπλασιαστικού υλικού
  • Φύτευση/Σπορά, άρδευση, ζιζανιοκτονία, φυτοπροστασία από έντομα, μύκητες, σκουλήκια κλπ, καλλιεργητικές τεχνικές (κορφολόγημα, αποστάσεις, κλπ), συγκομιδή και συντήρηση

Θεωρητική εκπαίδευση:

  • Λαχανοκομία, φυτά μεγάλης καλλιέργειας, αρωματικά φυτά, ελαιοκομία, δενδροκομία, αμπελουργία, εναλλακτικές καλλιέργειες, διαχείριση και προώθηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων
  • Ψυχολογικές παράμετροι του αγροτικού τρόπου ζωής
  • Εισαγωγή στη μεταποίηση και προώθηση γεωργικών προϊόντων
  • Βασικές συμβουλές νομικού και θεσμικού πλαισίου

Οι ημέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι: Δευτέρα, Τέταρτη, Παρασκευή (Α΄ Τμήμα) και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο (Β΄ Τμήμα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό (έως 300 λέξεις) με email στη διεύθυνση ckontopoulou@organizationearth.org μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Στην επιλογή των συμμετεχόντων θα συνεκτιμηθεί η επιθυμία ενασχόλησης με τη γη, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες που θα εκπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και κατάρτισης και η δυνατότητα περεταίρω συμβουλευτικής.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο της Γης.

Οργάνωση Γη – Κέντρο της Γης
Λ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον, ΤΚ 131 22
Για στοιχεία επικοινωνίας με την οργάνωση δείτε εδώ.

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο bostanistas.gr

Share?
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*


*